پتینه کاری امروزه یکی از سبک های نقاشی ساختمان و برای زیباسازی دیوار ها و سطوح داخلی از جمله سقف ها می باشد که توانسته به مرور جای خود را در صنعت ساختمان باز کرده و علاوه بر زیبایی ، هنر پتینه را نیز معرفی نموده است. این هنر در گذشته های دور در ایتالیا مورد استفاده قرار می گرفته است و در طی آن با تکنیک کهنگی در رنگ و طرح و تغییر ظاهری در ظروف یا سطوح به زیبایی آن اقدام می کردند.
البته پتیه در فرهگ های مختلف معانی دیگری نیز داشته و با عبارتی به خوردگی که در مس رخ می ده و رنگی مانند سبز را به وجود می آورد پتینه گفته و یا حتی از آن به عنوان محافظ فلز مس در برابر خوردگی نیز یاد می کنند. این نوع هنر دارای قدمت بسیار زیاد بوده که در ایران امروز نیز به مرور در ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته و روز به روز نیز به تمایل مردم برای اجرای طرح های متنوع و جدید این نوع پوشش افزایش پیدا کرده است.
برای اجرای این نوع پوشش ابتدا یک طرح زمینه مانند روغنی و اکرلیک و پلاستیک روی سطح زده می شود و سپس می توان به اجرای پتینه برجسته یا فلت اقدام نمود. در صورتی که خانه شما دارای دکوراسیون مدرن می باشد نیز می توانید از پتینه استفاده کنید. این نوع هنر توانسته تا به شکل پتینه کاری کلاسیک و پتینه کاری مدرن برای هر نوع محیط و سلیقه ای قابل اجرا باشد.
پتینه کار
هنر پتینه از ایتالیا سرچشمه گرفته و به مرور در بسیاری از کشورهای مختلف جهان ورود کرده ، این نوع هنر با ورود به ایران توانسته تا با هنر چند هزارساله ایرانیان در هم آمیخته و به امروزه به عنوان یکی از هنرهای پیشرو ایرانیان به شمار بیاید. پتینه کار فردی می باشد که با کمک متریال ها و ابزارهای لازم یک اثری هنری را برای شما به ارمغان بیاورد. بعضی از این استادکاران در زمینه پتینه دیوار نیز فعالیت می کنند و هنر خود را به نمایش می گذارند که به آنها پتینه کار می گویند
انواع پتینه کاری را بشناسیم
پتینه کاری انواع مختلفی داشته و به روش های مختلفی نیز اجرا می شود. از جمله انواعی که امروزه به طور متداول در پتینه کاری ساختمان استفاده می شود باید به پتینه طرح فرشته و پتینه طرح ابر و باد و کهنه کاری و طرح چوب و طلاکاری و ورق نقره و طرح های برجسته و بافت دار اشاره نمود. اینها از مهم ترین انواع می باشد که می توانید برای دکوراتیو نموده سطوح از آنها استفاده کنید.
معرفی مزایای پتینه کاری
اگر می خواهید پوشش زیبایی برای دیوارهای خود انتخاب کنید لازم است به مقایسه آنها بپردازید. در مورد پتینه کاری باید بگویم که این نوع پوشش برای هر سطحی قابلیت اجرا داشته ، در حالی که به طور مثال کاغذ دیواری محدودیت هایی برای اجرا دارد. اگر سطوح مورد نظر شما ایراداتی مانند ترک داشته و یا موج بر روی سطح می باشد در کنار کنیتکس پتینه نیز می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد که این ایرادات را پوشانده بدون آنکه هزینه اضافی برای ترمیم آنها بکنید.
این نوع سطح دارای زیبایی بیشتری می باشد که می تواند خانه شما را بیشتر سازد ، اگر فکر می کنید این هزینه ها بیشتر از حد معمول می باشد می توانید برای بخشی از دیوارها پتینه را مورد استفاده و بقیه را با پوشش های دیگری چون رنگ و کاغذ دیواری بپوشانید. اجرای پتینه سریع و راحت بوده و در حین اجرا نیز مانند رنگ بوی بد نداشته و بعد از اجرا نیز می توانید از محیط استفاده نمایید. دوام و ماندگاری پتینه بسیار زیاد می باشد و می تواند تا سالها بر روی دیوار قرار داشته باشد.
این نوع پوشش قابل شستشو بوده و هر زمان که خواستید می توانید آنرا با پارچه نمناک تمیز نموده و هر بار نیز زیباتر بشود. این پوشش به دلیل طراحی خاصی که دارد هم دیرتر کثیف شده و هم گرد و غبار را به خود نمی گیرد. لازم است بدانید کثیفی ها تا حد امکان روی این نوع پوشش به چشم نمی آید. در نهایت نیز باید بگوییم در صورتی که پتینه دچار آسیب بشود و نیاز به تعمیر آن داشته باشید می توانید به راحتی آن را ترمیم و لکه گیری کنید.
معرفی معایب پتینه کاری
خوب پتینه کاری دارای قیمت زیادی می باشد که شاید سبب شود تا شما از این نوع پوشش صرف نظر کنید. ولی در مقایسه با زیبایی و ماندگاری و ویژگی های دیگر می توان تنها بخشی از دیوارها را پتینه کرد. این نوع پوشش با توجه به پیچیدگی که در طراحی ایجاد می کند با آسیب دیدن بخشی از آن سبب می شود تا به چشم بیاید و سریعا نیاز به ترمیم پیدا کند. از سویی دیگر بخش زیادی از انواع پتینه قابل شستشو نمی باشد. در نهایت نیز باید بگوییم به دلیل اینکه پتینه در مجاورت آب آسیب می بیند باید از آن در فضاهای داخلی استفاده نمود.