غمگین نشو وقتی کسی تلاشت را نبیند و هنرت را درک نمی کند طلوع خورشید تماشایی است

تایپ خورشید
  • ۰
  • ۰

انواع حلال رنگ های ساختمانی
حلال رنگ پلاستیک
حلال رنگ روغنی
حلال رنگ اکریلیک
حلال رنگ پلاستیک
رنگ پلاستیک یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین رنگ‌های ساختمانی است که از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است. این رنگ نیز در حالت طبیعی غلظت بالایی داشته و قابلیت برس خوری یا اسپری کردن ندارد. بنابراین باید از حلال مناسب جهت کاهش ویسکوزیته رنگ پلاستیک ساختمان استفاده کرد. انواع رنگ‌های پلاستیک بر پایه آب ساخته می‌شوند از همین‌رو حلال مناسب برای رقیق سازی این رنگ‌ها آب است. به عبارتی برای رقیق سازی رنگ پلاستیک ساختمان به حلال‌های نفتی مانند تینر نیازی نیست.
توجه داشته باشید که پایه هر رنگ روش شستشوی آن رنگ از روی سطوح یا ابزارآلات را نیز تعیین می‌کند. به عنوان مثال برای پاک کردن رنگ‌های پلاستیکی از روی سطوح مختلف یا برس و ابزارآلات رنگ آمیزی تنها کافی است از کمی آب گرم و صابون استفاده کنید تا به راحتی رنگ پلاستیک پاک شود.

حلال رنگ روغنی
رنگ‌های روغنی دسته‌ای دیگر از انواع رنگ ساختمانی هستند که حلال آن‌ها بر پایه نفت است. این بدین معنا است که رنگ‌های روغنی در آب حل نمی‌شوند و می‌توان آن‌ها را به راحتی با آب شستشو دارد.


بنابراین رنگ روغنی یک رنگ قابل شستشو است که برای رقیق سازی آن باید از حلال‌ رنگ نفتی چون تینر استفاده کرد. هر چند رنگ‌های روغنی قابل شستشو هستند اما معایبی نیز به همراه دارند. بزرگ‌ترین عیب این رنگ‌ها بوی تند و زننده آن‌ها است. رنگ‌های روغنی به دلیل پایه نفتی که دارند دارای بوی بسیار تندی هستند و همین موضوع استفاده از این رنگ را برای محیط‌های داخلی و بسته دشوار کرده است. از دیگر معایب رنگ‌هایی که بر پایه حلال نفتی هستند می‌توان به عدم سازگاری آن‌ها با محیط زیست اشاره کرد.

حلال رنگ اکریلیک
رنگ‌های اکریلیک نیز مانند رنگ‌های پلاستیک بر پایه آب تولید می‌شوند و این به این معنا است که مناسب‌ترین حلال برای رقیق سازی این رنگ نیز آب می‌باشد.
قبل از ورود رنگ‌های اکریلیک به بازار، رنگ روغنی برای رنگ آمیزی ساختمان با تمام معایبی که داشت بسیار مورد توجه بود اما رنگ‌های اکریلیک با ویژگی‌هایی خوبی که داشتند به خوبی توانستد جایگزین رنگ‌های روغنی و پلاستیکی شوند.

رنگ اکریلیک پوشش دهی ضعیف رنگ‌های پلاستیک و بوی بد و زننده رنگ‌های روغنی را ندارد. چراکه برای رقیق سازی این رنگ تنها حلالی که به آن نیاز دارید، آب است. میزان آبی که برای کاهش ویسکوزیته رنگ اکریلیک باید به آن اضافه شود به گستردگی سطحی، بستگی دارد که قرار است رنگ بر روی آن اجرا شود. به طور معمول نباید رنگ آکریلیک را با بیش از ۵۰ درصد آب ترکیب کرد چراکه ممکن است میزان چسبندگی رنگ کاهش یابد.

حلال رنگ‌های صنعتی
از رنگ‌های ساختمانی که بگذریم دسته‌ای دیگر از رنگ‌ها هستند به نام رنگ‌ های صنعتی وجود دارند که این رنگ‌ها همان‌طور که از نامشان پیداست در صنعت کاربرد دارند. حلال رنگ صنعتی متفاوت از رنگ‌های ساختمانی است.

رنگ‌های صنعتی بر روی سطوح مختلفی چون آسفالت، شیشه، فلز، چوب، پلاستیک، پاچه و الیاف، بتن، سرامیک، کاغذ و… اجرا می‌شوند. رنگ‌های صنعتی نیز مانند رنگ‌های ساختمانی ممکن است بر پایه آب یا بر پایه حلال (حلال‌های نفتی) تولید شوند. حلال‌های صنعتی می‌توانند انواع پلی یورتان، کلروفروم، گلیسیرین و… باشند. انتخاب مناسب‌ترین نوع حلال رنگ صنعتی به نوع رنگ بستگی دارد.

  • ۰۱/۱۱/۲۹
  • خورشید تایپ خورشید

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی